úterý 15. února 2011

Ne lajně v temné uličce, ano lajně na parkovišti

První příspěvek. Většina pisálků předpokládá, že si jej přečte celý gramotný svět, čímž začne jejich dlouhá a adekvátně významná internetová sláva. První řádky proto šejkují, jako když kočička s pejskem vařili dort. Trochu blond krásna, špetku erotična, dozdobit slavným citátem. Tak takhle tedy ne!


Jenže jak začít? Třeba tak, že na stránce www.lepsimisto.cz vzniká nový projekt. Nemá zrovna nízké cíle, chce zlepšit svět kolem nás. Idealismus? Možná. Ale hlavně pokus, aby se lidé dívali kolem sebe a měli chuť místo brblání v hospodě či u televize něco udělat. Vzít foťák, zmáčknout spoušť, svou potíž zveřejnit. Třeba se ukáže, že netrápí jen je. Kauzu už sledují nejen sousedé? Tak to asi nebude jen tak nějaké bebíčko.
Někdo z těch, koho trápí, pak pošle podnět na úřad. Upozorní radní či zastupitele (ne náhodou má toto slovo tolik společného se slovem zastupovat), tohle se nám nelíbí, nešlo by s tím něco udělat? Zodpovědní starostové budou rádi. Třeba nevěděli, že se lidé bojí projít jistou ulicí, protože se tam schází divné existence, že kdosi ukradl důležitou dopravní značku, nebo je nenapadlo, že bychom potřebovali nalajnovat parkoviště, neboť jinak často nezbyde, než zaplakat, že do těch šesti míst na půlauto se ani to jedno jediné bez řezačky plechů prostě nenacpe. Anebo to věděli a jen vědět nechtěli. Prý že mají jiné práce dost. Jenže to už nejsou zodpovědní starostové (ne náhodou má toto slovo tolik společného se slovem starosti). Šikovným z nich chce Lepší místo pomoci.
Aby se nám ve městech a vesnicích lépe žilo.
Snad je to úkol, který zaujme už z podstaty, aniž by v textech bylo třeba čarovat blond krásnem, kořenit erotičnem a pečetit slavnými citáty. Nebo ne?

Žádné komentáře:

Okomentovat