úterý 6. března 2012

Ukaž hejtmanovi díru

David Rath se zlobí. Lidé nehlásí poničené silnice, které má ve správě Středočeský kraj.


"V hospodách nadávají všichni, ale když si mají najít svého cestmistra, s kterým by mohli problém vyřešit, tak zjistíte, že jde pouze o jedince. Jsem naštván, že lidé jsou pasivní a očekávají, že každou díru v silnici hejtman zná," cituje středočeského krajského šéfa Davida Ratha týdeník Kolínský pres.
Že by byly vozovky dokonalé? Asi ne. Tak se nikomu nechce, protože v opravu problematických míst už vlastně nevěří? Možná. Ať již jakkoliv, snad stojí za to, nabídku chytit za pačesy. Zda konkrétní silnice s výtlukem spadá do péče středočeského hejtmana (musí jít o komunikaci II. nebo III. třídy) vyčtete na webu krajského úřadu, tamtéž naleznete rovněž kontakt na patřičného cestmistra.
Tomu můžete informace o problému na cestě poslat už jen coby odkaz, pokud před tím díru vložíte jako kauzu na Lepší místo. Správce silnic tak dostane veškerý komfort v podobě přiložené fotografie a mapky, aniž byste mu museli složitě slovně vysvětlovat, kde a jakou potíž hledat. A navíc kdokoliv další díky Vám bude moci sledovat následující dění od vstřícné reakce cestmistra až po proměnu krajského tankodromu v prémiovou silnici evokující poježděníčko v hlubokém načechraném prašanu.
Anebo taky ne. Třeba si spolu s ostatními v komentářích kauzy popláčete nad rozbitými tlumiči a na celou akci "ukaž hejtmanovi díru" si uděláte jasný názor. Který lze dále, ovšem oprávněně, šířit v již zmíněné hospodě.
První varianta by byla báječná. Druhá poučná. Tak či tak, nestojí to za zkoušku?